Veicinās veselīgas pārtikas ražošanu

Kustība "LASI pirms ĒD" atbalsta Zemkopības ministrijas  iniciatīvu izstrādāt priekšlikumu veselīgas pārtikas ražošanas un patēriņa veicināšanai. Pirmajā sēdē eksperti vienojās izvērtēt īstenotos un plānotos pasākumus veselīga dzīvesveida un pārtikas ražošanā.

Nolemts skatīt arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pieredzi par ierobežojumiem pieļaujamo tauku, tai skaitā transtaukskābju, sāls un cukura daudzumu vietējos un importētājos pārtikas produktos, kā arī izstrādāt priekšlikumus veselīgāku ikdienā lietojamo pamatproduktu ražošanai, kas būtu piemēroti situācijai Latvijā, ņemot vērā pārtikas ražotāju un sabiedriskās ēdināšanas tehnoloģiskās iespējas.

Tāpat tiks apsvērtas iespējas ieviest Latvijā brīvprātīgas veselīgās pārtikas marķēšanas sistēmas vai arī atsevišķus šo sistēmu kritērijus.